Everything about Himanshu Dhuria KBC 1 Crore Winner? Wiki, Family, Questions and Unknown Facts

1
Himanshu Dhuria 1 crore winner kbc

Kaun Banega Crorepati 11 on Tuesday, will be an interesting episode as 19-year-old trainee pilot Himanshu Dhuria, from Uttar Pradesh will be playing for his 1 crore sitting opposite to Amitabh Bachchan. Here are some facts about Himanshu Dhuria who will be playing for his crore, will he win or not? We have to wait to know.





Himanshu Dhuria Wiki

NameHimanshu Dhuria
Real NameHimanshu Dhuria
NicknameHimanshu Dhuria
ProfessionPiolot trainee
Date of Birth30 June, 2000
Age19 (As of 2019)
Zodiac signCancer
FamilyFather: Yet to be updated
Mother: Yet to be updated
Marital StatusUnmaried
GirlfriendsNA
WifeNA
ChildrenNA
ReligionHindu
Educational QualificationPilot Training
SchoolAmity International School Sector 43, Gurgaon
CollegeSardar Patel Vidyalaya, New Delhi
HobbiesDriving
Birth PlaceRaebareli, Uttar Pradesh, India
HometownRaebareli, Uttar Pradesh, India
Current CityRaebareli, Uttar Pradesh, India
NationalityIndian

Himanshu Dhuria Unknown Facts

Here are some of the unknown facts about Himanshu Dhuria who will be attempting to win 7-crores in KBC Season 11.

  • He is the youngest person to attempt 1 cr. question in KBC
  • He answered prelim questions in 2.42 seconds. He created a history by being the fastest one to answer a question on the show
  • Himanshu’s father borrow 4 lakh INR to fulfill his son’s dream to fly as a pilot
  • He used the first life line in his first question during KBC
  • Dhuria’s maternal grandmother and his best friend have accompanied him to the KBC 11 game show
  • Used all life line when he reached 50 lakhs




Himanshu Dhuria’s KBC Questions to 1 Cr

  1. What’s the missing word in the idiom “Khayali _ Pakana”?
    Unsure of the answer, Dhuria opts for a lifeline – audience poll.
    Ans. C) Pulao

  2. Which part of the automobile are the terms “tubless” and “radial” connected with?
    Ans. B) Tyres

  3. During which festival are these dishes served? (Images of gujiya and thandai flash on the projector)
    Ans. B) Holi

  4. Who is the singer of this song? (Maahi Ve from Kesari plays in the backdrop)
    Ans. C) Arijit Singh

  5. Which of the two states border the city of Delhi?
    Ans. A) Haryana and Uttar Pradesh
    After giving the first five answers correctly, Dhuria clears the first quarter of the game successfully he got 60-seconds to answer the next set of questions.

  6. In which eye condition is a person able to see objects clearly at a distance but unable to see them at close quarters?
    Ans. D) Hypermetropia

  7. What is Libra, proposed by Facebook?
    Ans. D) Cryptocurrency

  8. The birthplace of which Sikh guru is commemorated at Takht Sri Patna Sahib?
    Unsure of the answer, Dhuria chose his second lifeline – 50-50.
    Ans. A) Guru Gobind Singh

  9. “Six Machine: I don’t like cricket, I love” is the autobiography of which cricketer known for his explosive batting?
  10. Which river runs westward during the major part of their course within India?
    Ans. B) Brahmaputra

  11. What is the name of the helicopter shown in this photograph? (Image appears on the projector)
    Ans. A) Boeing chinook

  12. Which Union cabinet minister has not served as chief minister of any state?
    Ans. D) Dr. Harshvardhan

  13. In the legendary love story of Sohni-Mahiwal, which river did Sohni cross to meet her lover?
    Unsure of the answer, Dhuria used the fourth and his last lifeline in the game – Expert Advice (ask the expert).
    Ans. C) Chenab

  14. Which team has the most number of Men’s Hockey World Cup title wins?
    Ans. B) Pakistan

  15. In 2019, which telescope captured the first-ever Black Hole image?
    Ans. B) Event Horizon Telescope

Himanshu Dhuria Unseen Photos

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here